Okke Alkema
klarinet, saxofoon, kaval, zang

Okke speelt vanaf zijn elfde klarinet en is op zijn veertiende door Dick van der Zwan aangezet om muzikantencursussen te volgen. Inmiddels bespeelt Okke tal van instrumenten.

Naast de klarinet kan hij zich ook prima redden op saxofoon, kaval, contrabas, tambura en tin-whistle. Deze instrumenten voor een leuke afwisseling in het repertoire.

Okke heeft ruim twaalf jaar in balorkest Yia Sou! gespeeld en speelt sinds 1991 in Trediki.


Michiel Bakkes
tâpan, darabuka, snare, dohol

Michiel is gespecialiseerd in folk- en wereldmuziek met een grote liefde voor muziek uit de Balkan, met name Bulgaars en zigeuner.

Hij is als multi-instrumentalist een echte music-creator, een brein vol muzikale ideeën. Hij creëert zijn eigen muziek, vaak geïnspireerd op muziek uit de gehele Balkan.  Zo heeft hij bijvoorbeeld muziek gecreëerd voor een danschoreografie en voor een fragment in een documentaire.


Hans Luijcx
viool, zang

Hans speelde als jochie klassiek viool, maar kon het improviseren niet laten. Lang geleden ruilde hij Bach in voor de volksmuziek.

Hans speelt in een aantal balorkesten en danst zelf fanatiek. Dit ervaart hij als voordeel bij het spelen op bals. Hans is bij uitstek de man van de tweede en derde stemmetjes.


Joost Meilof
contrabas 

Joost kwam op zijn eenentwintigste met een cello in de volksmuziek terecht, maar verruilde die al gauw voor een contrabas. Hij huurde op dat moment een kamer bij Johan en Erda Baerents. Via Johan kwam het balletje aan het rollen. Joost speelde onder andere in Novi Gospodar, Dutch Comfort, Zadar, Paloina, de ABB-band, Kaleb en Balqana.


David Reyna
gitaar, tambura

David is geboren en opgegroeid in Mexico. Hij leerde als tienjarige op school gitaar spelen. Tijdens zijn universitaire studie begon hij met de elektrische gitaar, speelde hij met locale artiesten samen en produceerde hun muziek. David geeft muziekles sinds zijn zestiende.

Zo’n vijf jaar geleden specialiseerde David zich in Mexicaanse ritmes en harmonieën en mocht hij deelnemen aan een folklore tournee in Bulgarije en Turkije. Tijdens deze tournee ontmoette hij ook zijn huidige Nederlandse partner – de reden waarom hij naar Nederland is gekomen.

David speelt op de gitaar, akoestische basgitaar, vihuela en jarana jarocha. Hij heeft La Martiniana opgericht – een muziekgroep die de Mexicaanse bolero verbindt met antieke folklore instrumenten, in een zachte mariachi-trio mix.

Geïnteresseerd in nieuwe muziek en culturen, ontdekt hij nu de Balkan muziek onder meer door het spelen van de Bulgaarse tambura.


Jan Wollring
accordeon

Jan is op zijn negende begonnen met klassiek piano, maar die was niet zo handig mee te nemen op kamp. Een accordeon gaat al beter. In 1985 hiermee begonnen en nadat de Beeraak geen geheimen meer kende is Jan zich gaan specialiseren in de Bulgaarse volksmuziek.

Jan heeft in veel verschillende orkesten gespeeld, met veel muzikanten samengewerkt en veel dansgroepen en dansdocenten begeleid. Dansbegeleiding blijft zijn belangrijkste passie!